De bouwwerf: van concept tot afgewerkt stickervel

Bouwwerf stickervel: van schets tot afgewerkt product

Heb je je al eens afgevraagd hoe onze schoenstickers tot stand komen? In deze blogpost nemen we je mee achter de schermen en tonen we de weg die onze stickertjes afleggen van eerste schets tot afgewerkt product!

Stap 1: schetsfase


Elk half jaar brengen we nieuwe stickervelletjes uit, we voegen dan een 6-tal nieuwe werelden toe aan onze collectie. Elk velletje wordt door ons volledig zelf ontworpen en getekend.

Als we beginnen aan de nieuwe collectie zitten we eerst samen en bekijken we onze lijst met ideeën voor nieuwe werelden. Deze ideeën verzamelen we doorheen het jaar. Soms zijn dit zaken die we ergens zijn tegengekomen, maar we krijgen ook veel suggesties van klanten. Op dat moment verdelen we ook wie van ons 2 welk thema zal uitwerken.

Het thema van de bouwwerf vond Ad het interessants, dus hij ging hier mee aan de slag en begon met het maken van een eerste schets. Ad werkt voor de eerste schets het liefst op papier, omdat dit hem het meeste vrijheid geeft.

De afgewerkte eerste schets voor het bouwwerf-stickervelletje
De afgewerkte eerste schets voor de bouwwerf schoenstickers

Stap 2: de eerste digitale tekening

Voor elk vel wordt er een keuze gemaakt hoe we de uiteindelijke tekening zullen afwerken. Dit kan op papier gebeuren met bv. aquarel, of digitaal op PC of iPad. Ad wou voor dit velletje een cleane afwerking en koos daarom om de uiteindelijke tekening uit te werken in Adobe Illustrator, een vector tekenprogramma. Dit zorgt voor mooie, scherpe lijnen en heeft als bijkomend voordeel dat de afbeeldingen oneindig groter kunnen gemaakt worden zonder kwaliteitsverlies.

Op onderstaande afbeelding kan je de eerste digitale uitwerking bekijken. We printen deze eerste versie af op ware grote om de kijken of alles duidelijk is en of bepaalde details niet wegvallen.

De eerste digitale tekening, gemaakt met Adobe Illustrator
De eerste digitale tekening, gemaakt met Adobe Illustrator

Stap 3: definitieve digitale tekening met achtergrond.

Zoals je kan zien op onderstaande afbeelding werden de kleuren van de voertuigen nog aangepast in de definitieve tekening. We vergrootten ook de lijndikte omdat we merkten dat de dunne lijnen wegvielen bij het printen op ware grootte.

Ten slotte moet er nog een bijpassende achtergrond getekend worden en wordt alles in onze eigen schoensticker-template geplaatst.

Stickervelletje van de bouwwerf: definitief ontwerp
Stickervelletje van de bouwwerf: definitief ontwerp

Stap 4: productfotografie

Na het afwerken van het stickervel zit het werk er nog niet op, want eens de stickers gedrukt zijn moeten er nog productfoto’s genomen worden om op de webshop te plaatsen. Karen neemt de foto’s in onze eigen fotostudio die perfect is ingericht voor productfotografie.

Ze plaats telkens een paar bijpassende attributen bij het velletje. Omdat we al op voorhand weten welke thema’s we in de toekomst nog willen uitwerken houden we onze ogen open tijdens het shoppen voor kleine speelgoedjes die passen bij onze werelden.

Bouwwerf schoenstickers: productfotografie

Klaar!

Bekijk het uiteindelijke stickervel in onze webshop:

Ontdek onze stickertjes: