Het verhaal achter 1-2-Go! Schoenstickers: een idee geboren uit ouderliefde

Het is een vertrouwd tafereel voor veel ouders: het dagelijkse gevecht om de schoenen van je kinderen aan te doen. Voor ons, de bedenkers van 1-2-Go! Schoenstickers, was dit niet anders. Toen we zelf kinderen kregen, merkten we al snel dat ze regelmatig hun schoenen verkeerd aan deden, wat voor de nodige ochtendstress zorgde.

Het begin: een oplossing voor een dagelijkse strijd

Het idee om een oplossing te vinden voor dit veelvoorkomende probleem ontstond uit pure noodzaak. We herinneren ons nog goed het moment waarop we op een webpagina met ouderhacks een truc zagen waarbij een sticker in twee helften geknipt werd en in de schoenen werd geplakt om kinderen te helpen hun schoenen correct aan te trekken. Dit simpele, maar slimme idee sprak ons meteen aan en we wisten dat we hier iets mee wilden doen.

Als twee illustratoren voelden we ons meteen aangetrokken tot het idee om schattige figuurtjes te ontwerpen voor de stickervelletjes. Zo ontstond het concept van 1-2-Go! Schoenstickers: kleurrijke en educatieve stickers die kinderen helpen om hun schoenen op de juiste manier aan te trekken, met een glimlach op hun gezicht.

Het ontwikkelproces: uitdagingen & de zoektocht naar kwaliteit

Het ontwikkelingsproces van de stickers bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Eén van de grootste obstakels was ervoor te zorgen dat de stickers goed bleven kleven in kinderschoenen die dagelijks gedragen worden. We moesten een leverancier vinden die aan onze hoge eisen kon voldoen en die stickers kon produceren die bestand waren tegen het schuren van de voet over de sticker en tegen zweetvoeten.

Na enig zoekwerk online en het uittesten van verschillende producten, vonden we uiteindelijk onze huidige leverancier die aan al onze eisen voldeed. Met hun expertise en onze passie voor het creëren van kindvriendelijke producten, werden de 1-2-Go! Schoenstickers werkelijkheid.

Uniekheid bewaren

Toen we begonnen, waren we uniek op de markt. Hoewel er nu gelijkaardige producten zijn, onderscheiden onze stickertjes zich door het gebruik van textiel, wat zorgt voor een extra zachte en kwalitatieve ervaring. Bovendien worden de illustraties met veel liefde en zorg door onszelf verzorgd.

Positieve reacties: een hartverwarmend resultaat

De positieve reacties die we hebben ontvangen, hebben ons hart verwarmd. Sommige kinderen hadden al lichte vergroeiingen aan hun voeten door het steeds verkeerd aantrekken van hun schoenen, maar dankzij onze stickertjes werd dit probleem opgelost. We hebben ook ontdekt dat onze stickers een grote hulp zijn voor kinderen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis), wat zelfs resulteerde in een artikel in een tijdschrift gericht op ouders van kinderen met ASS.

Groei en erkenning

Onze groei is aanzienlijk geweest sinds de lancering van 1-2-Go! Schoenstickers. We hebben al meer dan 1500 stickervelletjes verkocht aan particulieren en onze producten zijn verkrijgbaar in meer dan 15 winkels. Een hoogtepunt was toen we een paginagroot artikel kregen in Het Laatste Nieuws, de grootste krant van België. De dag van de publicatie werden we overspoeld met bestellingen en verzoeken van winkels die onze stickertjes wilden aanbieden. Het was een onverwachte maar welkome verrassing, die ons motiveerde om verder te gaan en te blijven groeien.

Toekomstplannen

Hoewel we momenteel al veel hebben bereikt, hebben we nog veel plannen voor de toekomst. We zouden graag ons productgamma willen uitbreiden met andere items naast onze schoenstickers, en we onderzoeken zelfs de mogelijkheid om rechtstreeks in het buitenland te verkopen. Ondanks de uitdagingen die dit met zich meebrengt, zijn we vastbesloten om onze missie voort te zetten om ouders en kinderen te ondersteunen bij het creëren van stressvrije ochtendroutines en waardevolle leermomenten.

Ontdek onze stickertjes: